Don Kapot (cassette-release) ◉ livestream

jazz
livestreams
ma14.12.20

De livestream is begonnen. Koop nog je ticket t/m 16 december, 22u.

Kamp je met zware dagen en slapeloze nachten? Don Kapot injecteert een portie energie om goedgemutst de winter door te komen. In de aanloop naar hun tweede langspeler vuren ze hun EP Don Kaset op je af. Goed voor stevige freejazz-met-rockenergie doordrenkt van bezwerende Afrikaanse grooves.   

Waar komt dat vandaan?

Na hun tijd samen in het Brusselse World Squad, de band van de legendarische gitarist Oghene Kologbo, sloegen drummer Jakob Warmenbol en bassist Giotis Damianidis de handen in elkaar met baritonsaxofonist Viktor Perdieus. Voeg daar ook nog invloed van die andere Fela Kuti-getrouwe Tony Allen aan toe en je tekent voor een recept met krachtige grooves.

Na hun eerste LP bij Mr. Nakayasi Records in 2018 zit voor het voorjaar van 2021 Hooligan (W.E.R.F. Records) in de lift. Maar eerst dus hun cassette Don Kaset, waarmee ze de concertzaal vullen met vuur en zelfs de stramste ledematen aanzetten tot beweging. 

Geen slappe witte coverbandfunk, maar sensuele, doorleefde muziek met de belofte van fysieke sensatie en extase. Don Kapot is nu al het meest efficiënte vaccin van het voorjaar.

Guy Peters bij Enola

"these are clearly guys that learned their craft on a stage, in front of a dance floor, with sweat dripping from the walls”

Met steun van Baloise Insurance

Programma

Don Kapot
Viktor Perdieus (bariton sax), Giotis Damianidis (basgitaar) en Jakob Warmenbol (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?