Desde La Barrosa ft. Antonio Reyes

wereld
vr18.12.15

GROOTS FLAMENCOGEBEUREN

Het Parijs van de twenties, het Engelse Isle of Wight van de jaren 60, sommige plaatsen zetten aan tot creativiteit. Zo ook het Spaanse strand La Barrosa aan de baai van Cadiz. Zanger Antonio Reyes, een van de absolute meesters, en danseres Patricia Valdes groeiden er op. Met ‘Desde La Barrosa’ brengen ze een kleurrijk repertoire, zowel voor veeleisende Aficionados als nieuwsgierige nieuwkomers.

Desde La Barrosa’, vertaald als ‘komende van La Barrosa’, telt een scala aan palos of flamencovormen: wiegende Nanas, wervelende Farrucas, tragische Seguirillas, alles komt aan bod. Pianist Isaac Albeniz schreef het bekende ‘Torre Bermeja’, naar de verdedigingstoren op La Barrosa. En de meester zelve, gitarist Paco de Lucia, componeerde het wonder­mooie Alegria ‘La Barrosa’.

Samen met andere muzikanten uit de streek kan de grote Antonio Reyes ook zijn grote bezieling voor deze plek niet verbergen. Desde La Barrosa toont een staalkaart van hun absolute kunnen.

Patricia Valdes (dans), Antonio Reyes (zang), Sergio Monroy (piano), Antonio Higuero (gitaar), Manuel Jero (gitaar) , Diego Montoya (palmas), Tate Nuñez (palmas)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?