Debat: Doping van de volgende generatie

wo25.04.12

GRIJZE CELLEN: DOPING VAN DE VOLGENDE GENERATIE

Excellente wetenschappers over designerdrugs, gendoping en breinpillen

Er gaat geen wielerseizoen voorbij zonder dat er ten minste één dopingrelletje de revue passeert. Aanleiding voor deBuren, Eos en FWO om in de Handelsbeurs het debat aan te gaan over de nieuwste evoluties in drugsgebruik: designerdrugs, gendoping en breinpillen. Reinout Verbeke (Eos) spreekt met toxicoloog Prof. Jan Tytgat (KULeuven) en Prof. Peter Van Eeno (UGent) over hoe de drugs worden gemaakt, wat de effecten en gevaren zijn en of we ons concept van de ‘beste' niet stilaan moeten veranderen in dat van de ‘best gedopeerde'?

Prof. Peter Van Eenoo is hoofd van het dopingcontrolelaboratorium van de UGent, een van de 33 laboratoria van het Wereld Anti-Doping Agentschap. Behalve de analyse van routinestalen van atleten, worden in het lab ook nieuwe

opspoormethoden ontwikkeld en wordt het metabolisme van nieuwe dopeermiddelen onderzocht.

Prof. Jan Tytgat is hoogleraar toxicologie van de KU Leuven en hoofd van het toxicologie- en voedingschemielab. Hij doet voor het ministerie van justitie drugsexpertises. Hij is een uitstekend communicator en daarom een veelgevraagd expert in de geschreven pers, op radio en tv.


Grijze Cellen is een lezingen- en debatreeks in samenwerking met wetenschappelijk tijdschrift Eos, Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO), deBuren en Handelsbeurs Concertzaal te Gent.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?