De draad van Ariadne / Ciğdem Aslan

wereld
vr18.11.16

FESTIVALCREATIE

In de Griekse mythologie helpt Ariadne haar held uit het labyrint te ontsnappen met behulp van een wollen draad. Voor dit concert neemt de wereldberoemde lyraspeler Ross Daly jonge muzikanten uit België, Griekenland en Turkije op sleeptouw.

GRIEKENLAND EN TURKIJE

Hun parcours vertrekt vanuit de rijke Grieks-Turkse muziektraditie, met zijwegen naar de Westerse oudemuziekpraktijk. De muzikanten van De draad van Ariadne ontrafelen hun tradities tot een muzikale dialoog. Een uniek festivalproject met verrassingen om de hoek.

Ross Daly (Kretenzische lyra & tarhu), Murat Aydemir (tanbur), Taxiarchis Georgoulis (ud), Kelly Thoma (Kretenziche lyra), Romina Lischka (viola da gamba), Sofie Vanden Eynde (luit en theorbe), Simon Leleux (percussie)

ÇIĞDEM ASLAN

De Istanbulse Çiğdem Aslan zingt gevoelige Anatolische folksongs in de verschillende talen en stijlen die de regio rijk is. Van Turks en Koerdisch tot Grieks, Bosnisch, Bulgaars en Ladino. Tahir Palili maakt met een royale begeleiding op baglama het plaatje compleet.

EEN GEROEMD DEBUUT

Aslan groeide op in de Alevi cultuur, waar muziek centraal staat. Geleidelijk maakte ze ook kennis met de andere geluiden van Istanbul en daarbuiten. Haar debuut Mortissa (2013) staat vol rebetika en Griekse liedjes uit voornamelijk de jaren 30. Het viel in de prijzen als één van de beste albums van 2013 door het muziekmagazine fRoots en met de prestigieuze ‘German Record Critics Award’ in 2014.

Çiğdem Aslan (zang, percussie), Nikos Baimpas (kanun), Michalis Kouloumis (viool), Colin Somerwell (contrabas), Ant Romero (percussie)I.s.m. De Centrale

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?