De Beren Gieren (Cd-release)

jazz
wo30.09.15

EEN MUZIKALE SCHNTZL EN GECONTROLEERDE WILDGROEI

Van een duo met niets dan intuïtieve belofte naar een gevat trio waarbij de met elektronica doorspekte improlijnen de pan uit swingen. Deze concertavond bulkt van de wilde ideeën, en dat geeft energie!

DE BEREN GIEREN - ONE MIRRORS MANY

Na ettelijke krachttoeren op het Handelsbeurspodium zijn De Beren Gieren welgekomen met hun nieuwe plaat. One Mirrors Many staat stil bij de altijd chaotische realiteit. De dubbelzinnigheden van het dagelijkse leven en fantasieën over het groene gras aan de overkant zijn inspiratie te over voor pianist Fulco Ottervangeren zijn creatieve bende.

Met Gentenaren Lieven Van Pee op bas en Simon Segers op drums stort de Nederlandse pianist Fulco Ottervanger zich op uiteenlopende muzikale ideeën: klassiek vermengd met hedendaagse vondsten, zonder ooit de jazzroots te vergeten. Na hun langverwachte debuutalbum Wirklich Welt So (2012) en opvolger A Raveling (2013) verkennen ze met hun derde worp het caleidoscopische van onze dagelijkse realiteit.

Hun spel met parallelle waarheden uit zich niet alleen in de composities, maar ook in de uitvoering en instrumentatie. Het akoestische trio laat zich spiegelen door een ondertoon van elektronisch gemodificeerde geluiden. Van een eenduidige uitvoering is er bij hen geen sprake, er vallen altijd nieuwe spiegelbeelden te ontdekken.

“These musicians may not yet be widely known, but are already producing memorable, original work." The New York city Jazz record (2015)

“A contemporary-minded and witty piano trio, one of the highlights at the Jazzahead!” Downbeat (2013)

Fulco Ottervanger (piano), Lieven Van Pee (bas), Simon Segers (drums)

SUPPORT: SCHNTZL

Een verrassend, sappig geluid en originele bezetting in een krokant laagje enthousiasme, dat is Schntzl. Met hun duo gaan pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van de Velde op zoek naar de vaak fijne grens tussen compositie en improvisatie. Met succes, want als jongste deelnemers gingen ze op de STORM! contest 2015 met de hoofdprijs aan de haal. "Intuïtief, speels, suggestief en pakkend,” zei de jury. Zeker het beluisteren waard.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?