Dans Dans, The Bad Plus (Double Bill)

jazz, pop / rock / song
vr17.05.13

DANS DANS (CD-RELEASE)

Dans Dans heeft alvast met The Bad Plus gemeen dat ze niet voor één gat te vangen zijn. Of zoals Cutting Edge het heel treffend omschrijft naar aanleiding van de debuut plaat: “Wat Dans Dans hier ten gehore brengt is buitengewoon fenomenaal. Met vooral de gitaarcapriolen van Bert Dockx als memorabel, langdurend hoogtepunt. Het trio durft uit te pakken met de wereldvreemde mengeling van free jazz, psychedelische blues, rock-'n-roll, drones en oude stemopnames; elementen die elk een bezwerende tango des doods vechten om gehoord te worden. Tot bloedens toe.”

Dans Dans is eveneens niet vies van ‘covers’. Werk van Sonny Rollins, Sun Ra en Nick Drake wordt heruitgevonden.

Iedereen is het er ook over eens dat Dans Dans een echte liveband is. Ze stellen in de Handelsbeurs hun tweede cd voor en zoals dat andere internet magazine schrijft hebben ze alles in huis om “zowel liefhebbers van potige rock-’n-roll als experiment en jazz te verenigen. Een van de bands van het moment, niet te missen.”

Op Glimps zat een zaal van 400 plaatsen op een mum van tijd vol, zorg dat je er nu op tijd bij bent.

Dans Dans: Bert Dockx - gitaar; Lyenn - bas; Steven Cassier - drums

THE BAD PLUS

The Bad Plus is een jazz piano trio dat steeds opnieuw probeert om de grenzen van zowel de bezetting als het genre te doorbreken. Een van hun manieren om dit te doen is rock en pop ‘repertoire’ volgens hun eigen inzichten te bewerken. Zo gingen oersterke songs als Smells Like Teen Spirit (Nirvana) en Karma Police (Radiohead) voor de bijl, en ook muziek van Pink Floyd, Pixies, David Bowie en andere goden.

Sommige vinden de interpretaties van The Bad Plus beter dan het origineel. Ze hebben 8 cd's achter de kiezen en speelden alle grote jazz-, maar ook rockfestivals. Een van hun laatste werkstukken is een ode aan Igor Stravinsky waarbij ze niets minder dan zijn Sacre vertaalden voor pianotrio. En ook dat gebeurt met zoveel respect en branie dat je alleen maar kan juichen.

The Bad Plus: Reid Anderson - contrabas; Ethan Iverson - piano; David King - drums

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?