Dans Dans: 'Sand' (cd-release)

pop / rock / song
do22.12.16

NIEUWE PLAAT

Garage jazz, psychedelische blues of spacey rock-‘n-roll? Een label dat de lading dekt is voor Dans Dans nog niet uitgevonden. De enige zekerheid: het is de speeltuin annex het slagveld van Bert Dockx (Flying Horseman, Strand), Fred Jacques (Lyenn) en Steven Cassiers (Dez Mona).

Na drie succesvolle albums broeden ze op het vierde exemplaar. De release staat gepland in oktober 2016 op het label Unday Records/N.E.W.S..

PARCOURS

De band werd in 2012 langs de grote poort binnengehaald. Hun debuut stond bol van wat op het eerste gehoor klinkt als losjes uit de mouw geschudde cross-over, maar tegelijkertijd getuigde Dans Dans van een grootse muzikale vaardigheid en een tomeloze inspiratie.

Opvolger “I/II” was een woestenij van onheilspellende rust waarin de muzikale waanzin verlossing brengt. Hun derde album ‘3’ kwam uit in de herfst van 2014. De naam geeft het al aan: meer dan ooit gaat het om 3 mensen die samen muziek maken.

Dans Dans 3/12/14

IN DE HANDELSBEURS

Een trio dat steeds recht op zijn doel afgaat, maar zonder de makkelijkste weg te nemen. Schouder aan schouder, maar elke beweging van de anderen nauwlettend gade slaand, want met Dans Dans weet je nooit.

Een optreden van Dans Dans is dan ook altijd te kort, als een roes die de stilte achteraf haast ondraaglijk maakt.

Programma

Bert Dockx (gitaar, casettespeler), Frederik Lyenn Jacques (basgitaar, toetsen, elektronica), Steven Cassiers (drums, percussie, elektronica)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?