Daniil Trifonov (piano)

klassiek
do30.04.15

DE NIEUWE HOROWITZ EST ARRIVÉ

De legendarische pianiste Martha Argerich vertelde de Financial Times in 2011 over Daniil Trifonov: “Het is ook zijn touch. Hij bezit tegelijk tederheid en dat demonische element. Zoiets heb ik nog nooit gehoord.” De piepjonge, virtuoze pianist doet op tal van composities de concurrentie verbleken en heeft intussen voor zijn opnames een exclusiviteitscontract afgesloten met Deutsche Grammophon.

Een Duitse krant vergeleek Daniil Trifonov met Vladimir Horowitz. Laatstgenoemde stierf in 1989, Trifonov werd twee jaar later geboren. De heilige drievuldigheid van technische beheersing, muzikaliteit en persoonlijkheid die grijsgedraaide composities als nieuw kunnen doen oplichten, hebben ze alvast met elkaar gemeen.

In februari 2014 keerde hij terug naar de mythische Carnegie Hall, waar hij in 2013 met zijn recitaldebuut de tribunes deed daveren. De New York Times was lyrisch. Zijn vertolking van Debussy en Stravinski werd vergeleken met een horlogemaker die zichzelf verliest in de concentratie op een meticuleus werkje. Een jong supertalent, aldus de reacties in de pers.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?