Daniel Rossen / support: Clara Mann

pop / rock / song
di17.05.22

Langverwacht debuut You Belong There

Multi-instrumentalist Daniel Rossen maakte deel uit van het geweldige Grizzly Bear (Warp Records), één van de sterkste indiebands die we de afgelopen 20 jaar al zagen passeren. De band mocht de crème van de muziekwereld tot zijn fans rekenen: Radiohead, Beyoncé, Jay-Z, ... Als gitarist was Rossen later te horen op albums van o.a. Fleet Foxes en Jamie Lidell. En tussendoor vond hij ook nog eens tijd voor het speelse nevenproject Department of Eagles, waar hij gospel en gitaren combineert met folk en electronica.

Maar Rossen had ook een eigen stem die zijn weg moest vinden. In 2012 bracht bij de prachtige EP Silent Hour / Golden Mile uit. Op deze EP schuurt hij in vijf vaak akoestische nummers langs de randen van de ingenieuze, psychedelische indiepop, met als hoogtepunt het op piano drijvende 'Saint Nothing'

In 2022 mogen we eindelijk uitkijken naar zijn langverwachte debuut LP You Belong There. Op de plaat klinkt hij weer helemaal als zichzelf: van akoestische gitaar, psychedelische folk en kolkende piano’s tot georkestreerde chaos.

Support: Clara Mann

Support act Clara Mann maakte recent een mooie entrée met de prachtige EP Consolations. Verwacht zachte folk met prachtige nummers als 'Thoughtless' en 'Morning Sun'.

Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?