Damien Jurado

pop / rock / song
wo19.02.14

DAMIEN JURADO

Damien Jurado, ook wel de "Seattle's folk-boom Godfather" genoemd, komt naar Handelsbeurs voor een zittend concert. Al vijftien jaar lang breidt deze singer-songwriter de straffe albums aan elkaar - de teller staat intussen al op tien. Live bewijst hij keer op keer een groot singer-songwriter en performer te zijn, iets wat hij deze zomer nog maar eens bewees op Feeërieën.

Jurado begon zijn carrière met lo-fi folkopnames en werd meteen opgepikt door Sub Pop Records, waar hij zijn eerste platen uitbracht. Zijn alomgeprezen tweede album Rehearsals for Departure betekende zijn eerste doorbraak. Later verhuisde hij naar het label Secretely Canadian, waar hij o.a. de uitstekende langspelers Saint Bartlett en Maraqopa uitbracht. Albums met een voller geluid met vette knipogen richting zowel de popmuziek als de psychedelische muziek uit de sixties.

Jurado maakt het soort muziek waar je tijd voor moet uitrekken, iets wat we alleen maar kunnen aanraden. Of, om het met de woorden van Focus Knack te zeggen: "Mocht u de Amerikaan wat beter willen leren kennen, koop dan willekeurig één van zijn tien cd’s. Want Damien Jurado is één van de weinige artiesten die ons nog nooit heeft teleurgesteld." U weet wat gedaan!

Damien Jurado speelt dit concert solo.

"Dit is mijn magnum opus. [...] Goed, dat dacht ik van mijn vorige plaat ook, maar op deze ben ik trotser. Je kunt ze met niets vergelijken." (in De Standaard, 21.01.14)

"Op een dag zat er een bericht van Moby in mijn mailbox. Geen idee hoe hij aan mijn adres gekomen was, ik heb het hem niet durven vragen. Hij schreef: 'Ik heb een idee voor een song en het zou fijn zijn als je me kan helpen.' Daarop heb ik de tekst en de melodie bedacht van 'Almost Home'" (In HUMO 14 - 20 februari 2014)

COURTNEY MARIE ANDREWS

Het voorprogramma zal verzorgd worden door Courtney Marie Andrews. Deze jonge deerne uit Phoenix zal je zeker kunnen bekoren met haar zeemzoete country folk songs die een goede getuige zijn van haar schrijftalent. Eerder dit jaar bracht ze haar vijfde album On My Page uit, opgenomen in de fameuze Bear Creek Studio. Ryan Hadlock, de producer die ze onder arm nam voor dit pareltje, werkte eerder al samen met o.a. The Lumineers, Blonde Redhead en Johnny Flinn. Ook in Londen speelde ze eerder dit jaar al het voorprogramma voor Jurado, alwaar ze het volk met open mond achterliet. Op tijd zijn is dus de boodschap!


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?