Craig Taborn solo / Le Ravage d'Ali Baba

grensverleggend, ingetogen, krachtig
jazz
€8 voor studenten
vr13.12.19

Lees het artikel 'Van bommen tot rozen', over muziek en sociaal engagement

Craig Taborn

Downbeat noemde de Amerikaanse pianist Craig Taborn een visionair. Naast zijn project met pianist Vijay Iyer toert hij ook solo. 

Taborn zijn eerste solo album Avenging Angels (ECM, 2011) werd in één take opgenomen. Eén mooie langgerekte hypnotische dans over 88 toetsen. Deze begeesterde pianist live meemaken is altijd een cadeau.

Le Ravage d'Ali Baba

Dit project komt uit de stal van De Koffie Van Morgen, een creatief platform rond de Brusselse drummer Simon Plancke

Le Ravage d’Ali Baba verwerkt samples gesprokkeld in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en Brussel tot avontuurlijke muziek. Drummer Simon Plancke verzamelt hiervoor muzikanten uit o.a. SCHNTZL, Nordmann en Hypochristmutreefuzz.

Goed voor een melange van talloze kleuren en vormen, aangevuld met beeldmateriaal van Lisa Tahon. 

Het boek + cd

Op 1 december verschijnt via WERF Records een boek+cd rond deze voorstelling. Het boek bevat teksten van 9 geëngageerde auteurs die ook meegingen naar de vluchtelingenkampen en hun indrukken en opgetekende verhalen verwerkten in persoonlijke bijdragen:

  • Anne Provoost, Yasmien Naciri, Aya Sabi, Dalilla Hermans, Carmien Michels, Sabrine Ingabire, Rachida Lamrabet, Birsen Taspinar en Ann Lamon. 

Daarnaast bevat het boek fotomateriaal van Light Of The Children, dat kinderen zelf foto’s liet maken in de vluchtelingenkampen. 

Inzamelactie

Vzw Humain is de organisatie die de artiesten begeleidde naar de vluchtelingenkampen en zorgt al sinds 2016 voor humanitaire bijstand ter plaatse. Met de winter voor de deur is hun rol belangrijker dan ooit.

Concertgangers die graag willen bijdragen aan een warme(re) winter voor de vele vluchtelingen in Duinkerke en Brussel kunnen tenten, slaapzakken of dekens doneren op de avond van het concert. Wie liever een financiële bijdrage levert, kan dat ook doen

Foto © Frederik Van den Broeck

A JazzLab Tour

Extra info

20u15 Craig Taborn
21u30 Le Ravage d'Ali Baba
Hendrik Lasure (toetsen), Thijs Troch (toetsen), Simon Plancke (drums), Elias Devoldere (drums)
Een tent, slaapzak of deken teveel?
In samenspraak met Vzw Humain houden we deze concertavond een gerichte inzamelactie voor tenten, slaapzakken en dekens, in goede staat. Deze kan je voor het concert inleveren in de foyer en zullen achteraf in gebruik genomen worden in vluchtelingenkampen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?