Connan Mockasin

pop / rock / song
wo02.10.13

CONNAN MOCKASIN

Connan Mockasin, het soft-psych project van Connan Tant Hosford, komt deze herfst zijn nieuwe album aan ons voorstellen. Charlotte Gainsbourg riep zijn hulp in voor haar plaat Stage Whisper, en ook Radiohead en The Smiths' Johnny Marr zijn fans.

De Nieuw-Zeelander met de androgyne stem maakt opmerkelijke, dromerige pop, en gaat daarbij het experiment niet uit de weg. Op zijn album Forever Dolphin Love schept de man een even bizar als complex muzikaal universum, waarin hij luie psychedelia, progrock, spacejazz en retrofuturisme als bouwstenen gebruikt. Mockasin is een doe-het-zelver met een voorliefde voor het surrealistische en nonsensicale. Zijn songs zijn dan ook auditieve juweeltjes waarin om de haverklap onvermoede details oplichten. Pitchfork omschrijft de muziek van Connan Mockasin als "low-wattage, shuffle-footed, hypna-delic kiwi-pop".

Connan Mockasin & co hebben de reputatie een geweldige liveband te zijn. Dat bewezen ze tijdens hun passage op Boomtown in 2011 en werd dit jaar nog eens bevestigd in Botanique. Geen toeval dat ze in 2012 mochten meetouren met Radiohead in Australië en Nieuw-Zeeland. 
Vorig jaar namen ze nog een live plaat op in Parijs, Live At La Cigale, waarvan previews te streamen zijn via Soundcloud. We zijn alvast zeer benieuwd naar het nieuwe album en nog meer naar hun passage in Handelsbeurs!

KIRIN J. CALLINAN

De Australische singer-songwriter Kirin J. Callinan begon zijn muzikale carrière als lid van Mercy Arms (indierockband uit Sydney), tot de groep uiteen viel in 2009. Vanaf dan ging hij de solotoer op met zijn unieke, experimentele rockmuziek. Het eerste dat je opvalt aan Kirin J. is zijn androgyne, dubbelzinnige voorkomen. Zijn muziek (en stijl) vertoont invloeden van Scott Walker, Trent Reznor, Nick Cave (in z'n Birthday Party-dagen), Bryan Ferry en Patrick Wolf.

i.s.m. Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?