Colin Stetson & Sarah Neufeld

pop / rock / song
di28.04.15

TWEE VOLLEERDE INDIE ROCKMUZIKANTEN, NU IN DUO

Twee volleerde solo artiesten, twee overbevraagde "sidemusicians", een koppel op podium en in het leven. Saxofonist/klarinettist Colin Stetson en violiste Sarah Neufeld botsten op elkaar als muzikanten bij Arcade Fire en vormen na tal van projecten sinds dit jaar hun eigen duo.

De Canadese violiste en componiste Sarah Neufeld is het best gekend als een lid van Arcade Fire en als mede-oprichtster van de geprezen post- en indierockband Bell Ochestre. Sinds 2011 ligt haar focus ook op solowerken voor viool. Tot haar invloeden rekent ze componisten en muzikanten als Bela Bartok, Steve Reich, Iva Bittova en Arthur Russell. Gooi dit samen met haar oor voor rijke klanktexturen en je krijgt een hedendaagse geluid binnen de sfeer van de avant-folk en indie rockmuziek.

Colin Stetson bouwde de laatste tien jaar een stevige reputatie op, als livemuzikant én studioartiest. De lijst namen waarmee hij samenwerkte liegt er niet om: gaande van Tom Waits, Lou Reed, David Byrne en Anthony Braxton tot Arcade Fire, TV On The Radio, Laurie Anderson, Angelique Kidjo en Feist. Hij ontwikkelde een unieke stem als solist, voornamelijk op saxofoon en klarinet. Zijn technisch bereik vult hij aan met naar de keel grijpende kwaliteiten als songwriter.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?