Closing Party w/ Asa Moto + Aili

pop / rock / song
do21.07.22

Asa Moto

Asa Moto keerde zomer 2021 terug naar Soulwax' DEEWEE label om een ijzersterke EP ‘Martino’ uit te brengen. Genoemd naar de fameuze Gentse broodjeszaak, waar Gilles van Asa Moto nog heeft gewerkt als zoon van de eigenaars én waar hij Stephen en David van Soulwax leerde kennen

Eerste welgemikte single 'Cacao' bewijst nog maar eens het eclectische vermogen van het extreem dansbare popduo. Hun analoog meesterschap is onmiskenbaar en typerend voor hun sound. Geen toeval dat ze ook door o.a. de psychedelische Turkse band Altin Gün werden ingeschakeld om diens album Yol te producen.

Live zagen we Asa Moto al op Paradise City, Lokerse Feesten en in de Ancienne Belgique. Ze maakte deel uit van Soulwax’s ‘From DEEWEE’ album tour én je kan ze geregeld spotten op de Brusselse Kiosk Radio. In 2022 was het eindelijk de beurt aan Gent. In februari speelden ze in de Charlatan.

Aili

Voor hun debuut-EP Dansu bundelt het Belgisch-Japanse duo Aili hun krachten. Ze creëren fris klinkende nummers waarin elementen van Kosmiche Musik, Electronica & Leftfield Pop samenkomen. Met de hitsingle Dansu schopte Aili het tot in de finale van de 'De Nieuwe Lichting 21' bij StuBru. Tien weken lang stond het nummer op de eerste plaats in Radio 1’s Vox-lijst. Waarna Dansu voor drie maanden het meest gedraaide nummer op de zender was. Met een unieke mix van verfijnde elektronica en Japanse songteksten voegen ze een nieuwe sound toe aan het Belgische muzieklandschap.

Zangeres Aili Maruyama is steeds op zoek naar hoe ze haar roots kan verwerken in hun project. Hiermee leggen ze doorheen hun muziek een brug tussen de Westerse en Oosterse cultuur. Multi-instrumentalist Orson ‘Transistorcake’ Wouters zit ook in vele andere projecten verweven als producer, mixer en/of opname-engineer. Eclectisch en vrolijk van aard, nodigen ze je uit in hun muzikale wereld: een speelse plek is waar alles kan.

Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?