Christophe Devisscher Quartet / Satoko Fujii Solo

jazz
do24.03.16

Doordat het luchtverkeer verstoord is, raakt Satoko Fujii niet in België en zal ze niet in double bill staan met Christophe Devisscher. Het Christophe Devisscher Quartet zal een avondvullend programma brengen, bestaande uit 2 delen van 45 minuten.


MUZIEK ALS GOEDE WIJN MET EEN SCHEUT SAKÉ VOORAF

De Belgische bassist Christophe Devisscher treedt voor het eerst naar buiten met zijn eigen kwartet en werk. De Japanse Satoko Fujii geldt dan weer als een van de meest veelzijdige pianisten van het moment.

CHRISTOPHE DEVISSCHER QUARTET

Na Devisschers eerste liefde voor klassiek en heavy metal ging hij jazzbas studeren en werd hij een gezicht in het pop­ en folkmilieu. Aan de zijde van Alexi Tuomarila en Pascal Schumacher blonk hij uit op talloze podia.

Een carte blanche van het Brusselse Jazz Station leidde uiteindelijk tot zijn eerste eigen band die stuk voor stuk bestaat uit klassemuzikanten. Verwacht rijke klankkleuren en verrassende muzikale dialogen met internationale flair.

Christophe Devisscher (contrabas), Frank Deruytter (tenorsax), Christian Mendoza (piano), Dré Pallemaerts (drums)

SATOKO FUJII SOLO

Satoko Fujii creëerde de voorbije kwarteeuw een monumentaal oeuvre. Met haar fenomenale techniek lijkt ze wel de missing link tussen Marilyn Crispells elegantie en de uitbundigheid van een Cecil Taylor. Haar recentste soloalbum Gen Himmel (2013) getuigt van een grenzeloze verbeeldingskracht, die je meeneemt in een intense belevenis.

Satoko Fujii (piano)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?