Chris Thile (mandoline)

aanstekelijk, ingetogen
klassiek, jazz, pop / rock / song
vr17.03.17

Solo op de mandoline

De Amerikaanse Chris Thile is een fenomeen op de mandoline. Het hart van deze prijzenwinnende virtuoos klopt zowel voor de muziek van Bill Monroe en Radiohead als die van Claude Debussy en Brad Mehldau.

Moeiteloos springt hij van het ene genre in het andere, als ware hij een levende, spraakzame klassejukebox. Van sonates en partita's van Bach naar bluegrass en jazz; alles binnen handbereik en Thile grijpt naar believen.

Thile treats the mandolin as if it had a long virtuoso tradition, with constantly changing shapes and rhythms in the solo line

LA Times

Het pad naar de Handelsbeurs

Chris Thile staat misschien wel het meest gekend om zijn werk in americanabands als Punch Brothers en Nickel Creek. Die laatste band won naast een resem nominaties ook twee Grammy Awards voor 'beste hedendaagse folk-album' en 'beste instrumentale countryperformance'.

Wat voor Thile begon bij country en bluegrass breidde zich doorheen de jaren uit naar rock, jazz, barok en hedendaagse muziek.

Het bracht hem tot interessante samenwerkingen, zoals projecten met jazzpianist Brad Mehldau, banjospeler Bela Fleck en klassieke cellist Yo-Yo Ma. Na die albums zijn de Grammy's in zijn kast niet meer te tellen.

In de Handelsbeurs brengt hij een gemengd programma, waar Bach, folktraditionals en Radiohead naast elkaar staan.

He reinterprets Bach's solo violin pieces for mandolin to stunning effect. His finger work is as extraordinary as the variety of textures he coaxes from his instrument.

Sunday Express

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?