Carminho

global sounds
do02.05.13

CARMINHO (ALMA)

‘The next big thing in fado’, dat is volgens de kenners Carminho. Haar moeder, Teresa Siqueira, was een van de grote zangeressen van het genre en gaf haar het fadogevoel met de moedermelk mee. “Fado is een traditionele leer,” zegt ze, “iets wat je van je ouders van kleinsaf meekrijgt, dat je absorbeert in je genen. Fado is meer dan een liedje. Het is een manier waarop je in de muziek en in het leven staat. Fado is een levensstijl.”

Haar eerste plaat, simpelweg Fado, haalde platinum. De Portugese pers was unaniem lovend: Carminho hoorde thuis in de reeks van legendarische zangeressen Amália, Mariza en Cristina Branco. Het rootsmagazine Songlines riep haar debuut uit tot het beste album van 2011.

Carminho wordt beschouwd als de meest getalenteerde fadozangeres van haar generatie. Ze wordt niet alleen om haar unieke stem geprezen, maar ook om de expressieve manier waarop ze de liederen zingt. Haar hele lichaam geeft uitdrukking aan de emoties die erin verborgen liggen. Vorig jaar kwam Alma uit, haar langverwachte tweede album, en zo werd het stilletjes aan hoog tijd om ook ons land te veroveren, met een exclusief concert in de Handelsbeurs. In Portugal vult ze de grootste concertzalen, hier kan je haar beleven vanop de eerste rij.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?