Canzoniere Grecanico Salentino: 'Tarantela'

wereld / flamenco / fado
za10.10.15

DE TARANTELLA ALS MEDICIJN

In het oude Italië dansten ze letterlijk alsof hun leven ervan af hing. Tijdens heilige ceremonies in Salento diende de opzwe­pende Tarantella­dans om gevaarlijke spinnenbeten te genezen.

De Italiaanse band Canzoniere Grecanico Salentino, kortweg cgs, zorgt met hedendaagse herwerkingen
van hun erfgoed voor een knallende revival. Ze vieren hun 40ste verjaardag met hun nieuw album Quaranta.

Toen violist Mauro Durante in 2007 zijn bekende vader opvolgde, kwam cgs in een nieuwe stroomversnelling terecht. Na 40 jaar innoveren en amuseren worden ze beschouwd als het belangrijkste traditio­nele muziekensemble van Italië. Ze spelen in concertzalen en op festivals over heel Europa, het Midden­ Oosten en de Verenigde Staten.

Scheurende doedelzakken en violen, een stuwende accordeon en bouzouki, percussie, zang en niet te vergeten: dans. De zeven muzikanten van cgs hebben niet veel nodig om in een uitbundig feest los te barsten. Vol passie, energie en met een vleugje mysterie geven ze tradities uit de hak van de Italiaanse laars een moderne invulling.

Mauro Durante (viool), Maria Mazzotta (zang ), Massimiliano Morabito (diatonisch accordeon), Giulio Bianco (doedelzakken), Silvia Perrone (dans), Giancarlo Paglialunga (tamburello)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?