Brussels Jazz Orchestra & Tutu Puoane

jazz
do18.02.16

ODE AAN NEW YORK, CITY OF JAZZ

Samen met zangeres Tutu Puoane, graphic novelist Philip Paquet en componist Bert Joris roept Brussels Jazz Orchestra de sfeer op van deze bruisende stad, die haar status als jazzmekka nog steeds niet verloren heeft. Een ode aan de jazz metropool, van de vroege 20ste eeuw tot nu.

Al meer dan 20 jaar brengt Brussels Jazz Orchestra, kortweg BJO, jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie. Als enige groot jazzorkest van België reikt hun reputatie van Singapore tot New York.

Na een eerste succesvolle samenwerking Writing Billie stapt BJO weer in zee met zangeres Tutu Puoane. New York komt tot leven met swingende songs van grote jazzdiva’s als Ella Fitzgerald en Sarah Vaughn tot Joni Mitchell.

Daartussen trakteert het orkest ook met live soundtracks bij kortfilms over The Big Apple. Zo tekende notoir jazzliefhebber Philip Paquet met Smilin’ een ode aan de jazzscene van New York. Na zijn bijzondere graphic novel volgt Jay Leyda’s A Bronx Morning (1931), over het dagelijks leven in de Bronx in de jaren 20.

Kers op de taart is Liberty, een adembenemende film van Laurel en Hardy die zich afspeelt op de bouwwerf van een wolkenkrabber in New York. Componist Bert Joris schreef een hedendaagse soundtrack bij deze film, gebaseerd op melodieën uit de tijd waarin de film werd gedraaid.

Brussels Jazz Orchestra, Tutu Puoane (zang)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?