Bony King (CD-release)

pop / rock / song
wo22.04.15

VIERDE LANGSPELER IN AMERIKAANSE SFEREN

Na drie keer op Boomtown, kon het niet lang meer duren vooraleer The Bony King of Nowhere ook zonder zomerse vibes in de Handelsbeurs opdook. En dat met een nieuwe plaat én een nieuwe naam: singer-songwriter Bram Vanparys gaat vanaf nu eenvoudigweg als 'Bony King' door het leven.

Voor zijn vierde langspeler reisde Vanparys met zijn muzikale gebeente over de grote plas, naar Los Angeles. Samen met topproducer Ryan Freeland, die de Grammy's aan elkaar rijgt, nam hij er tien nieuwe nummers op. Die wortelen als vanouds in de traditie van grootheden als de onvermijdelijke Bob Dylan, Leonard Cohen, Bonnie ‘Prince’ Billy, Sufjan Stevens en Devendra Banhart (een fan!).

In de studio stonden ondermeer de nu al legendarische sessiedrummer Jay Bellerose (Robert Plant, Ray Lamontagne, Solomon Burke, Bonnie Raitt) en bassiste Jennifer Condos (Bruce Springsteen, Ryan Adams) aan zijn zijde. Eric Heywood (The Pretenders, Ray Lamontagne) nam op het grootste deel de pedal steel voor zijn rekening. Thuis vertaalt Bony King die klassieke en trefzekere sound naar het podium met zijn vaste begeleidingsband.

"We hoorden Ryan Adams, wat Wilco, maar ook een stevige portie Neil Young, en ook Jeff Buckley. Maar vooral een gretig The Bony King of Nowhere." (**** De Morgen)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?