Blind Date Mini #3

klassiek
za07.03.15

BLIND DATE MINI

Laat jonge muzikanten aan de haal gaan met hedendaagse muziek en je krijgt een onvergetelijke concertavond. Voor deze editie van Blind Date Mini stellen amateurmuzikanten een concertprogramma samen met korte stukjes nieuwe muziek. Om het onbevangen luisterplezier te stimuleren, wordt het programma vooraf niet bekendgemaakt.

Het is intussen al de derde keer dat leerlingen uit diverse muziekacademies in het grootste geheim een kort stukje hedendaagse muziek voorbereiden. Muzikaal zijn er geen beperkingen. Improvisatie, eigen compositie, akoestisch of louter elektronisch: alles kan.

Klara-presentator Evita Nossent leidt je van het ene stuk naar het andere en sprokkelt tussendoor ook reacties bij de luisteraars. Elke groep onthult op een originele manier de identiteit van zijn compositie.

Deelnemende muziekacademie's: Stedelijke Academie voor MWD Vilvoorde (klas van Dries Tack), De Kunstbrug Gentbrugge (Frederik Croene), Muziekacademie Izegem, Academie voor MWD Sint-Niklaas (Kris en Pieter Matthynsens), Conservatorium Leuven (Jasper Vanpaemel), De Vonk Oud-Heverlee (Jasper Vanpaemel)

‘Blind Date Mini #3’ is een educatieve omkadering bij het concert van het Ictus Minimal op 29.05.15.


A co-production with MATRIX New Music Centre

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?