Blauwe Maandag: Esinam (solo)

global sounds, jazz, pop / rock / song
ma21.02.22

Opgelet, voor dit concert krijg je enkel toegang met een Covid Safe Ticket.
Lees hier meer over de covid-regels van de Handelsbeurs.

Artiest in hoofd en hart

Op deze Blauwe Maandag krijg je op verrassende wijze inkijk in het leven, werk en ziel van een artiest. Deze intieme theatrale concertreeks geeft muzikanten de kans om zich te tonen als nooit tevoren, recht uit het hart. Maak op deze editie kennis met de multi-instrumentaliste Esinam Dogbatse.

Wie Esinam al solo aan het werk zag, weet dat een concert van haar sowieso al een reis op zich is. Elke keer creëert ze een compleet eigen muzikale wereld, waarin ze improvisaties op dwarsfluit, traditionele Afrikaanse percussie, elektronische samples en soulvolle zang naadloos verweeft tot een caleidoscopisch klankentapijt.

Tijdens deze Blauwe Maandag neemt ze je nog dieper mee in haar universum. Met live muziek en persoonlijke verhalen vertelt ze over de groei van haar rijk geschakeerde muzikale identiteit. 

  • Over Ghana, het land waar het roots liggen en waar ze zoveel zintuiglijke herinneringen aan heeft die je mee met haar kan proeven. 
  • Over hoe ze met haar muziek voorouderlijke en futuristische invloeden met elkaar wil verbinden, en zo verleden en heden wil verzoenen. 
  • Over de vele contrasten en dualiteiten die in haar muziek vervlochten zitten: licht tegenover schaduw, aardse dansgrooves tegenover luchtige droommelodieën, en uitbundige vreugde tegenover de melancholie en nostalgie van een ontworteld bestaan. 
  • Over hoe kunst en muziek de horizonten van haar geest geopend hebben en ze dat zelf verder wil doorgeven.

Aan de hand van verhalen en de songs die haar leven vorm gaven, leer je haar beter kennen. Het wordt dus een unieke concertbeleving, die ze enkel op deze maandagavond in de Handelsbeurs zal brengen.

Wat meer over ESINAM

De Belgisch-Ghanese Esinam Dogbatse is gevestigd in Brussel. Al op jonge leeftijd raakte ze gefascineerd door muziek, in het bijzonder door percussie-instrumenten zoals de tama. Piano werd haar eerste hoofdinstrument, maar om praktische redenen onderweg en op tournee koos ze al snel voor de dwarsfluit. 

Als ESINAM creëert ze een compleet eigen muzikale wereld, vol ritmes, grooves, melodieën en loops. 
Haar nieuwe album Shapes in Twilights of Infinity voelt aan als een unieke verzameling songs die de ziel raken met emotie, die je inpalmen en bezweren. Het is muziek die geworteld is in culturen en tradities, en tegelijk wil wegvliegen. Weg naar morgen, als in een verrassende en meeslepende oneindigheid.

“Nothing is Lost, Nothing is Created,
All is Transformed.
Nothing is Lost, Nothing is Created,
Everything is Transformed.
Nothing Escapes, Nothing is Lost,
All is Transformed,
All is a Transformation,
All is a Cycle,
For Ever to Infinity.”

In wisselwerking met KOPERGIETERY
foto (c) Maël G. Lagadec

Programma

Dit concert maakt deel uit van de intieme theatrale concertreeks Zoete Zondag - Blauwe Maandag. Deze namiddagen en avonden vinden afgewisseld plaats in de Handelsbeurs en KOPERGIETERY/KG Rabot.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?