Black Flower: 'Magma' (albumrelease) / support: Lũpḁ Gang Gang Quartet

jazz, global sounds
di22.02.22

Ethiojazz, afrobeat, oriental en dub

Black Flower zet al jaren ongeschreven regels naar zijn hand en maakt een hoogst originele, hypnotiserende mix van Ethiojazz, afrobeat, oriental en dub. Denk aan John Zorn die de schoenen van Fela Kuti aandoet en danst op de muziek van Mulatu Astatke.

Bandleden

Black Flower mag je gerust een supergroep noemen. We nemen even de tijd om wat te namedroppen. Nathan Daems is ook bandleider bij Echos of Zoo, Ragini Trio en Myrddin Quartet en speelde samen met o.a. Stavroz and Dijf Sanders. John Birdsong is dan weer ex-bandlid van o.a. Beck, Calexico en Think of One. Simon Segers drumt ook bij De Beren Gieren, MDC III en Stadt. De andere bandleden zagen we al aan de zijdes van o.a. Lee Perry, Jon Ghost, Lady Linn , The Valerie Solanas, ...

Nieuwe album

Op het nieuwe album Magma werkte Black Flower samen met o.a. Meskeren Mees en producer Frederik Segers (Sioen, Kartasan). Op 29 oktober lichtten ze met de single 'O Fogo' al een tipje van de sluier. 

We horen een nieuwe sound, met synth- en orgelgeluiden, verschillende soorten fluiten, live modular effecten op de drum, ... Het komt allemaal samen tot een interessante exploratie naar de identiteit van de band.

Lũpḁ Gang Gang Quartet

Lũpḁ Gang Gang Quartet komt opdagen als voorprogramma. Deze jonge band maakte hun debut op 'De Ideale Wereld', stonden in 2020 op Gent Jazz en speelden in 2021 de finale van Sounds of Sprouts in de AB . In Augustus 2020 brachten het quartet hun recentste EP 'STALINGRAD' uit, daarop zoeken ze een balans tussen instrumentaal en vocals, experiment en geschreven muziek. Altijd met een hoekje af, maar op een goede manier.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?