Billy Bragg

pop / rock / song
vr25.05.12

De Britse songwriter Billy Bragg liet zich inspireren door de punk van The Clash en het engagement van Woody Guthrie en Bob Dylan. In de jaren ’80 was hij in het Engeland van Thatcher één van de stemmen van het socialisme met nummers als A New England, The Milkman of Human Kindness en The Man with the Iron Mask. In 1991 scoorde hij opnieuw een hit met Sexuality. Net als Bob Dylan beheerst Billy Bragg de kunst om de tijdsgeest te vatten in een song zonder er zwaarmoedig bij te worden. Entertainment verzekerd.

Maar Bragg is meer dan muziek, hij is een rolmodel, onder meer in de strijd tegen extreem rechts waarbij hij vaak persoonlijk op de barricades staat. In 2010 weigerde hij dan weer belastingen te betalen uit protest tegen de uitbetaling van bonussen bij de Royal Bank of Schotland.

Paul Morley van The Guardian omschrijft Billy Bragg als “a formidable, inquisitive and globetrotting combination of storyteller, historian, activist, father, enthusiast, pilgrim, entertainer, minstrel, humorist, rambler, sermoniser and scholar, he's always got a point of view, a word of wisdom, a rigorous insight, a calming thought, an inspiring idea, a brilliant punchline, whatever it is I'm asking him about.”


SUPPORT: MARC WETZELS

Marc Wetzels (COEM, boyShouting) wiens roots in Limburg liggen is van vele werelden thuis. Misschien ken je hem als boyShouting waarmee hij reeds één solo album uitbracht dat hij in mekaar stak met de hulp van een 100-tal aandeelhouders die de plaat financieerden en er in ruil een unieke song voor kregen. Of COEM doet een belletje rinkelen? Met dit eigenzinnige collectief treedt hij dit jaar maar liefst 2 keer naar buiten: het op 5 mei te verschijnen 'Not A Single Collection', een sort-of-best-of samengesteld door Dirk Steenhaut (journalist), Zjakki Willems (radiomaker) en Luc Waegeman (labelmanager) en geheel volgens de regels van de DIY aangeboden op de site van de band. Najaar 2012 verschijnt dan hun 6de studio album en gaat de band terug op pad. Als support van Billy Bragg brengt hij een set met songs van beide. Stoffel Hias (COEM) staat hem bij op gitaar.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?