Bill Frisell: Guitar in the Space Age

jazz
do30.10.14

Bill Frisell is vermoedelijk de meest herkenbare jazzgitarist van de planeet. Hij werkt onvermoeibaar aan een eigen stijl die zowel tussen avant-garde experimenten als rootsmuziek opvalt. Met zijn nieuwe project Guitar In The Space Age verkent hij de populaire instrumentale muziek uit de naoorlogse periode. Verwacht een concert dat zoveel meer wordt dan een avondje nostalgie.

In de jaren ‘80 stond Frisell vooral bekend als een experimentalist aan de zijde van John Zorn. Daarna keerde hij steeds vaker terug naar zijn wortels: bluegrass en country. Ook was hij te horen aan de zijde van popartiesten. In 2011 leidde dit tot All We Are Saying, met interpretaties van songs van John Lennon.

Uit die sessie komen ook de muzikanten die hij nu op sleeptouw neemt. Deze keer neemt hij muziek onder de loep die gemaakt werd rond de tijd dat zijn favoriete gitaar – de Fender Telecaster – op de markt kwam. Tussen de referenties hoor je Chet Atkins, Charlie Christian, Link Wray, Duane Eddy en Dick Dale. Maar Frisell heeft ongetwijfeld het laatste woord.

Bill Frisell (gitaar), Greg Leisz (mandoline, pedal steel gitaar), Tony Scherr (bas), Kenny Wollesen (drums)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?