Big Bang (20jaar)

voor kinderen
zo15.11.15

CONCERTEN, INSTALLATIES & WORKSHOPS (4+)

Hét muziekfestival voor kinderen is terug! Big Bang bestaat 20 jaar en viert die verjaardag in Gent met extra toeters en bellen. Er staat veel op het programma: van verkennende concerten in verschillende genres tot avontuurlijke installaties en workshops.

Ondanks alle roem, blijft het festival trouw aan zichzelf en keert telkens terug naar waar het allemaal begon: Gent. In Opera Gent en Handelsbeurs Concertzaal zal ook dit jaar in elk hoekje spannende, nieuwe muziek weerklinken op maat van kinderen & co.

Voor de allerkleinsten wordt er muzikale opvang voorzien.

>> Bekijk het volledige programma

PROGRAMMA IN DE HANDELSBEURS

SLUMBERLAND (6+)

Slumberland is een adembenemende, filmisch-muzikale tocht naar de wereld van de nacht. Het verhaal toont het moment waarop alles kantelt en de droom het wint van de realiteit. Kinderen nemen hun leeftijdsgenootjes met hun verbazingwekkende fantasie mee naar een fascinerende wereld. Ze vertellen over hoe ze slapen, wat er gebeurt in hun dromen en waarom het nacht wordt.

An Pierlé en Fulco Ottervanger brengen live muziek bij de filmbeelden van Nathalie Teirlinck. Ze verbeelden en verklanken een reeks wonderbaarlijke figuren die elkaar in een nachtelijke wereld ontmoeten. Het maanmeisje dat op de aarde landt, het zandmannetje dat zijn zandgrot verlaat, de slaapprofessional die de slaap tot wetenschap maakt, de vleermuisjongen die het liefst ondersteboven leeft,… Stuk voor stuk magische, ontroerende en grappige figuren, die balanceren op het koord dat slap gespannen staat tussen wat echt is en wat niet, en die stuk voor stuk in je geheugen blijven voortleven.

Slumberland werd geselecteerd voor het theaterfestival en overladen met recensiesterren. De cd met prachtige muziek van Pierlé en Ottervanger is na de voorstelling te koop.

14u00 & 16u00 - € 7 / € 5

>> Bestel tickets

Nathalie Teirlinck (regie & video), An Pierlé & Fulco Ottervanger (muziek, ruimtevaarders, decor), Steven Bontinck & Pieter Nys (techniek), Vanessa Evrard (kostuumontwerp)

Zonzo Compagnie in coproductie met KC Rataplan, KC Vooruit en Jeugd & Muziek Vlaanderen. Met de steun van het Creatieve Europese Programma van de Europese Unie.

ORCHESTRE INTERNATIONAL DU VETEX

Orchestre International du Vetex is een knotsgek muzikaal collectief van vijftien muzikanten uit Frankrijk, België en de Balkan. Ze begonnen als een soort tijdelijke marcherende brassband met als doel de bescherming van een verlaten, oude textielfabriek in de Vlaamse stad Kortrijk. Sinds hun oprichting in 2004, werden ze een van de mooiste en heetste wereldmuziekbands uit België en omstreken.

Vandaag de dag brengen ze briljante en energieke live acts op festivals van Montréal tot Aken, van Belgrado tot onze eigenste BIG BANG festivals! Laat je dansbenen los op een swingende mix van Balkan ritmes, tarantella’s, reggae en afrobeats met Latijns-Amerikaanse cumbia.

13u30, 15u30 & 18u00 - gratis

MOBIEL MUZIEK MUSEUM

20 jaar lang werden over ter wereld voorwerpen verzamelt en samen gebracht tot een gigantisch Mobiel Muziek Museum. Vervolgens vertrok het museum op reis en stimuleerde het jonge en oudere bezoekers tot het maken van muziek. Het klinkende geheel komt voor het eerst naar België en zal je onweerstaanbaar aanzetten tot een heftige percussie solo, een rollend duet of een gevleugelde improvisatie.

doorlopend - gratis

Zonzo Compagnie in coproductie met Opera Vlaanderen & Handelsbeurs Concertzaal

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?