Bert Dockx / The Bony King of Nowhere: 'Silent Days' (cd-release)

ingetogen
pop / rock / song
wo19.12.18

Nieuwe plaat

The Bony King Of Nowhere presenteert zijn vijfde plaat Silent Days. Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat.

Silent Days ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten. 

Inspiratie in de caravan

Na Wild Flowers (2015) bracht Bram Vanparys een jaar door in een sobere caravan, waar ’s winters de vrieskou tot binnen kroop.

De nood om te maken en te spelen keerde terug, nog vuriger dan voorheen, misschien niet toevallig op het moment dat de liefde verdween. Hij werkte de plaat af in La Patrie, de studio van Koen Gisen, en trad zelf als producer op.

Klinkt als

De muziek kreeg verder vorm met drummer Simon Segers en bassist Jasper Hautekiet, aangevuld met pianoklanken van Schntzl-bezieler Hendrik Lasure, zwaarmoedige strijkpartijen van Tim Vandenbergh en blitzbijdragen van Steven De Bruyn, Milan Warmoeskerken en Filip Wauters. 

Dankzij maanden van muzikaal zoeken en experimenteren licht in Silent Days een andere kant van The Bony King of Nowhere op: avontuurlijker, opener en meer eigen. 

In de Handelsbeurs

Toch klinkt het vijfde album van de Gentenaar ook vertrouwd, dankzij het voldragen ambachtswerk van een echte liedjesschrijver. Silent Days toont een rijpe artiest, bevrijd in zekere opzichten, berustend in andere.

De plaat verschijnt in september bij Unday Records, alwaar het zich kan nestelen tussen de muziek van onder meer Trixie Whitley, Flying Horseman en Millionaire.

Bert Dockx solo

Gitarist en zanger Bert Dockx opent de avond met zijn nieuwe solo-album Transit, een verzameling van avontuurlijke bewerkingen van allerhande iconische songs. Zoals van deze immer eigenzinnige muzikant van Flying Horseman en Dans Dans kan verwacht worden, zijn dit geen slaafse covers. 

I’m On Fire van Bruce Springsteen, Albatross van Fleetwood Mac, I Shall Be Released van Bob Dylan,... Met een intuïtieve aanpak belicht Dockx onvermoede lagen en emoties in vaak overbekende songs. En passant legt hij verborgen kanten van zijn eigen ziel bloot.

Verwacht je aan gepassioneerde zang, intense presence, bezeten en bevlogen gitaarspel, ruimte voor improvisatie, de extase van het moment.

In coproductie met Democrazy

Extra info

20u15 Bert Dockx solo
Bert Dockx (zang, gitaar)
21u15 The Bony King of Nowhere
Bram Vanparys (zang, gitaar), Gertjan Van Hellemont (backings, gitaar), Jasper Hautekiet (bas), Christophe Claeys (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?