Beraadgeslagen (cd-release) / support: Bert Cools

aanstekelijk, krachtig
jazz, pop / rock / song
di11.12.18

Geinige funkjazz

Temidden van al hun andere projecten stonden Fulco Ottervanger en Lander Gyselinck er plots met Beraadgeslagen

Het was een uitbundig feestje op Jazz Middelheim 2015. Drie jaar later is het tijd voor hun eerste album. Een verbastering van funk, impro en dolgedraaide ritmes.

De muzikanten

Steeds vaker brengen muzikanten verschillende muzikale elementen samen in een eclectische stamppot. Lander Gyselinck (STUFF., LABtrio) en Fulco Ottervanger (De Beren Gieren, Stadt) zijn van nature geneigd om over de muurtjes te loeren.

Beraadgeslagen

In Beraadgeslagen mikt het duo op ritmes tussen kraut en kitsch, met kletterende synths en geluidjes die zo weggeplukt lijken uit Mario Bros. 

Op z’n zotst balanceren ze tussen woeste funk, ontregelde discojazz en robotachtige synthpop. Geinig, goofy en rotaanstekelijk.

Support: Bert Cools

Gitarist Bert Cools speelt bij tal van groepen Hoera., Book of Air vvolk & Fieldtone, AAN/EOP, Merope en is mede oprichter van het 'granvat' platform. 

Hij speelt een solo set waarin sound op zich, en de link tussen het instrument en het gebruik van effecten de hoofdrolspeler zijn.

In het kader van Autumn Falls

Extra info

20u15 support Bert Cools
Bert Cools (gitaar, effecten)
21u00 Beraadgeslagen
Fulco Ottervanger (zang, toetsen, elektronica), Lander Gyselinck (drums, percussie, elektronica)

Over de dorpen, wier villa-huizen laag wegscholen in het asfalt der steenwegen, hing een bonkende geluidloosheid. Plotseling blafte een hond, en antwoordde een andere hond en verscheurde de donsende stilte in lange, ruwe flarden. Wat doen ze? Ze doen wat ze niet laten kunnen. Hun hond uit.

BeraadGeslagen. Ze toeren door het land. Over de steenwegen. Van dorp tot dorp. Blij. Trendy. Stom he. Plezierige revolutionairen. Band der Opritten. Garagebox-muziek. Veranda-Jazz Stoepdisco. Voorrang van slinks. Rotonde-rumba. Harde steen, lame steen. Lint-jazz. Synthbebouwing. Lander Gyselinck en Fulco Ottervanger. Funcy 2018. Gezellig rond het haardvuur. Head-behangen. BeraadGeslagen. 

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?