Ber, Malaby & Dumoulin / support: Stan Callewaert

ingetogen, krachtig
jazz
€8 voor studenten
do12.03.20

Wegens ziekte van Tony Malaby wordt het concert afgelast

Jazz over de generaties

De jonge getalenteerde Belgische drummer Samuel Ber houdt nu al stand tussen ervaren knallers. Hij vormt een trio met New Yorks saxkanon Tony Malaby en toetsenmeester Jozef Dumoulin.

Dat de Amerikaanse saxofonist, een van de boeiendste namen uit New York, dit project zag zitten, zegt veel over het talent van Ber. En met ook nog eens Jozef Dumoulin (de meest eigenzinnige stem op elektrische piano) aan zijn zijde, is dit zonder meer een toptrio.

De Standaard

Tony Malaby is al langer een van de meest gelauwerde tenorsaxofonisten van New York en ver daarbuiten. Comfortabel binnen traditionele jazz, maar ook binnen vrije improvisatie en hedendaagse muziek. 

Dumoulin staat dan weer te boek als een van de meest eigenzinnige stemmen van de Belgische jazz.

Samuel Ber was al te horen in MikMâäk en is het ritmische anker van het nieuwe Pentadox. Met Malaby en Dumoulin bracht hij Maps & Synecdoches uit, een onalledaagse mix van composities en improvisaties met een gewaagde, experimentele sound.

Support: Stan Callewaert

Een solo van contrabassist Stan Callewaert (Donder, Lawaai). Op kousenvoeten onderzoekt hij vol geduld en herhaling het akoestisch spectrum van zijn instrument. Je herkent Stan door zijn eerder onconventionele, texturale benadering van de contrabas.

Extra info

Tony Malaby (tenor- en sopraansaxofoon), Jozef Dumoulin (Fender Rhodes, keyboards, effecten), Samuel Ber (drums, composities)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?