Becca Stevens

pop / rock / song
do03.11.16

EEN GOED BEWAARD GEHEIM

Singer-songwriter Becca Stevens heeft indrukwekkende fans. Grote jazznamen zoals Ambrose Akinmusire en Esperanza Spalding blazen voor haar de loftrompet.

Op haar laatste plaat Perfect Animal wisselt ze eigen werk af met eigenzinnige covers van onder meer Frank Ocean en zelfs Usher. Dat geeft een bonte kruisbestuiving van jazz, country en pop. Kortom: songs voor immer nieuwsgierige zielen.

STEVENS?

Stevens groeide op in North Carolina, maar trok naar New York om er aan het conservatorium jazz en hedendaagse muziek te studeren. Na haar studies schiep ze een eigen, knusse jazzvariant voor haar debuut Tea Bye Sea (2008). Daarna volgde het intieme Weightless (2011), waarop ze de folk van haar geboortestreek aan haar palet toevoegde.

LAATSTE PLAAT

Stevens schreef nummers voor José James en klassieke pianist Timo Andres en werkte ze samen met jazzgigant Brad Mehldau en het Grammy winnende jazzensemble Snarky Puppy. Perfect Animal (2015) is haar meest recente eigen plaat. Een ‘goed bewaard geheim’, aldus The New York Times.
Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?