Barokksolistene: 'The image of melancholy'

klassiek
di25.10.16

NOORSE SNAREN & SOPRAAN

'Baroque is the new rock’, zegt de Noorse violist Bjarte Eike. Waar of niet, het onderstreept in elk geval zijn zin voor avontuur. Zijn ensemble Barokksolistene verovert de wereld met verfijnde techniek en frisse ideeën.

Met The Image of Melancholy doet hij barokmuziek van Holborne, Biber en Dowland rijmen met Noorse deuntjes en improvisaties. Een ontroerende, haast meditatieve ervaring.

BAROKKSOLISTENE?

Barokksolistene wordt geleid door de bekendste barokviolist van Noorwegen. Naast originele programma’s springen ook hun concertlocaties uit de band; van Duitse kastelen en kloosters tot Shakespeares eigen Globe in Londen.

IN DE HANDELSBEURS

Nu spelen ze in een met kaarsen verlichte concertzaal, met naast een bonte mengeling van muzikanten ook een zangeres op podium.

Samen gaan ze zoek naar de melancholie van het bestaan. ‘One to lose yourself in on long winter nights’, zegt Gramophone.

Berit Opheim (sopraan), Bjarte Eike (viool & artistieke leiding), Milos Valent (viool), Per Buhre (altviool), Mime Brinkmann (cello), Judith-Maria Blomsterberg (cello), Hans Knut Sveen (orgel, klavecimbel), NN (luit)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?