Balthazar

pop / rock / song
do07.03.13

BALTHAZAR

Balthazar komt met zijn tweede album 'Rats' naar Gent. Dit is voorlopig ook het enige Vlaamse concert van de band in het voorjaar! De plaat kwam in oktober uit en was direct een schot in de roos. De Kortrijkse groep kreeg er van Humo en Cutting Edge maar liefst vier sterren voor en mocht zelfs de MIA voor Beste Album 2012 in ontvangst nemen. Hun eerste album 'Applause' ontving bovendien exact dezelfde prijs in 2010. 'Rats' eindigt dit jaar ook hoog in heel wat eindejaarslijstjes, zo kwam de plaat op de vijfde plaats terecht in De M 50 (de 50 beste albums volgens De Morgen).

De groep heeft door zijn internationale tournee nog maar nauwelijks tijd gehad om in Vlaanderen te spelen. Hun drie shows in Leuven, Kortrijk en Antwerpen waren in december hopeloos uitverkocht. Volgens De Morgen scheerde de band in Antwerpen rakelings langs de perfectie. En om u helemaal te overtuigen: Focus Knack noemde het optreden eind november in Parijs zelfs het concert van het jaar.

STADT

Stadt is het verhaal van vier doorwinterde muzikanten. Na een lange reis door verscheidene muzikale landschappen vonden ze elkaar opnieuw in deze groep. Door een gezamenlijke zoektocht - soms concreet, soms experimenteel - komen zij tot een nieuwe muziek, die het resultaat is van hun gedeeld verleden.

De debuutplaat Some Kind of Diversion is in de maak en laat indie-rock met een wolkje psychedelica in de straten uitdijen. Weet dat je naar stadt gaat om je te laten verrassen, want achter een schijnbaar rustig plein ligt een schreeuwerige verkeersader waar de geluiden pas echt ten volle openbarsten.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?