AU! Livestream Festival met o.a. Sioen

pop / rock / song
zo26.04.20

Online live festival met tien Belgische acts
The show must go ONline!

Nieuwe tijden vergen andere oplossingen. Op zondag 26 april brengt Artists Unlimited de festivalsfeer naar uw huiskamer met het eerste AU! Livestream Festival.

Een mooie verzameling van Belgische acts geven het beste van zichzelf tijdens een professioneel gestreamd huiskamerconcert. Trix, Vooruit, Ab en Handelsbeurs bundelen de krachten voor het programma. Handelsbeurs nodigde Sioen uit.

Deze artiesten sieren de affiche: DJ Nick Bril, Absynthe Minded, Sioen, An Pierlé, Noémie Wolfs, Gregory Frateur, Tessa Dixson, Susobrino, Rare Akuma en Faces On TV.

Sioen

De getalenteerde Gentse singer-songwriter Sioen heeft ondertussen zeven albums op zijn naam staan en stond op podia in alle uithoeken van de wereld. Zelfs de legendarische club CBGB's in New York moest eraan geloven. 

Na de succesvolle tour met Zuid-Afrikaanse muzikanten volgt de release van zijn nieuw solo-album Messages of Cheer & Comfort.

An Pierlé & Koen Gisen

Singer-songwriter An Pierlé volgt als artieste resoluut haar eigen koers. Toen ze in 2017 resideerde in het Gentse SMAK, namen Hendrik Lasure en Casper Van de Velde op dat moment hun eerste album op bij haar levensgezel Koen Gisen. De vier werden al snel kompanen. 

Met een theatertournee tot gevolg, waar ze een wereld verkenden tussen jazz, pop en cabaret. An Pierlé & Koen Gisen spelen tijdens AU! een light version van hun komende plaat via livestream. 

Gregory Frateur (Dez Mona)

Een van de meest hypnotiserende stemmen van ons land is eigendom van Gregory Frateur. Met zijn vrienden van Dez Mona was hij vorig jaar met ‘Book of Many’ al aan zijn zevende langspeler toe. Geniet van intimistische popjuweeltjes gekruid met jazz, softrock en gospel. 

Absynthe Minded

Absynthe Minded is terug met het gloednieuwe album Riddle of the Sphynx. Nu de shows van de albumrelease zijn afgebroken, zijn frontzanger Bert Ostyn en gitarist Toon Vlerick verheugd om hun nieuwe deuntjes te onthullen tijdens de AU! Livestream-festival. 

Rare Akuma

Vorig jaar stond Rare Akuma nog op het eendaags hiphopfestival OUT THE FRAME in Vooruit. In 2020 verwelkomde Trix hem als new artist in residence waar hij meteen zijn nieuwe en warm onthaalde EP ‘It’ll be okay’ voorstelde. 

ansende Beren schreef toen: “loeiharde bassen, scherpe hihats, geschreeuw, gebrul, getrek en een energie om “yes sir” tegen te zeggen.” Kortom, de Antwerpenaar is the next big thing in de Belgische hiphopscene.

Susobrino

Field recordings, avontuurlijke percussie, gekruide electronica en akoestische instrumenten: met die ingrediënten ging de Belgisch-Boliviaanse Susobrino aan de slag op zijn laatste album La Hoja de Eucalipto

Nieuw werk verschijnt na de zomer op het Brusselse Rebel Up Records. Ondertussen kreeg Susobrino de titel Most Promising Artist op de Red Bull Elektropedia Awards 2018, en speelde hij op festivals als Sfinks, TAZ en Listen! Festival.

Tessa Dixson

Verankerd in alternatieve pop blijft singer-songwriter Tessa Dixson haar muzikale en visuele stijl verder ontwikkelen. 

Met enkele diep ontroerende singles onder haar riem en sterke samenwerkingen met Belgische artiesten als Romeo Elvis en Warhola wordt ze langzaamaan de meest opwindende popacts van België.

DJ Nick Bril

De Nederlandse chef-kok Nick Bril - mede-eigenaar van toprestaurant The Jane - is ook een top-dj. Ontdek zijn set tijdens het AU! Livestream Festival.

Een organisatie van Artists Unlimited in samenwerking met Kunstencentrum Vooruit, Handelsbeurs Concertzaal, Ancienne Belgique en Trix

Programma

Spelen vanuit de huiskamer en andere locaties:

DJ Nick Bril
Absynthe Minded
Sioen
An Pierlé
Noémie Wolfs
Gregory Frateur
Tessa Dixson
Susobrino
Rare Akuma 
Faces On TV

Artists Unlimited werd opgericht door acht muzikanten en muziekliefhebbers die elkaar troffen tijdens een virtuele hackathon eind maart. Hun eerste prototype voor een website groeide in drie weken tijd uit tot een not-for-profit streaming platform waarmee artiesten kunnen verdienen aan online live optredens. 

Bijkomende donaties tijdens het event gaan naar de verdere ontwikkeling van het AU! platform zodat meer muzikanten ervan gebruik kunnen maken.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?