Arid

vr09.12.11

Laten we het nu eens niet hebben over Buckley, Bono of Bruce. De stembanden van Jasper Steverlinck werden al net iets te vaak vergeleken met die van die andere knappe kopstukken. De magie van Arid schuilt vooral in de combinatie van Steverlinck met het snedige gitaarspel van David Du Pré en de pittige drumpartijen van Steven Van Havere. Zet die drie mannen samen en het plaatje klopt.

Dat bewezen ze al enkele jaren na hun welverdiende finaleplaats in Humo’s Rock Rally met eersteling ‘Little Things Of Venom’. Meteen goed voor een platendeal met Columbia Records en een Amerikaanse release. Arid was vertrokken. Ze deden het met Suede, speelden Europa plat met Counting Crows en haalden de line-up van alle grote muziekfestivals. “Tof”, zeiden de mannen, en ze deden er nog een tweede succesvolle studioplaat (All Is Quiet Now), een theatertour en een livealbum bovenop.

Nadat Jasper solo zijn ding deed op ‘Songs Of Innocence’ en een monsterhit scoorde met de Bowie-cover ‘Life On Mars’, stond Arid er in 2008 opnieuw met ‘All Things Come In Waves’. Een album dat de Arid-drive weer opdreef, wat zich vertaalde in een reeks stomende concerten. Want ja, Arid weet live nog steeds het sterkst te overtuigen. Wie hun platen soms te gepolijst vindt, valt achterover van de sexy synergie on stage.

En kijk eens aan, net die scherpe kantjes vinden we nu terug op ‘Under The Cold Street Lights’, het vierde studioalbum van Arid. “De nieuwe Arid klinkt rauwer en zinnelijker”, bloklettert De Morgen. En de snoeiende single ‘Come On’ is daar het eerste sterk staaltje van. De band heeft dan ook bewust gekozen voor meer geëxperimenteer met sound en instrumenten. Vintage synths, distorted strings, autoharp en meer van die stemmige dingen maken het geluid van de nieuwe Arid verrassend gevarieerd. Dramatisch en krachtig, mysterieus en melodisch. En het ontdekken waard, maar dat had u al begrepen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?