Arcángel

global sounds
wo08.05.13

Arcángel is de meest prominente flamencozanger van de jonge generatie. CD’s als “El Aire de lo Puro” (2001) en “La Calle Perdia” (2004) hebben van hem niet alleen één van de best verkopende, maar ook één van de meest bewonderde zangers van de huidige flamencoscène gemaakt.

Francisco Jose Arcángel Ramos zag het levenslicht in Huelva in 1977. Zijn ouders zijn afkomstig uit het naburige Alosno, bekend als bakermat van de Fandango. Al in 1987 behaalde hij zijn eerste trofee op een Fandangoconcours in zijn thuisstad. Een overwinning die hij nog drie keer na elkaar herhaalde.

Arcángel werd al snel ontdekt en kreeg de kans om samen te werken met iconen als Niño de Pura, Manolo Franco, Mario Maya, Manuel Soler e.a. De grote doorbraak kwam er op het tiende Bienal de Sevilla waar hij toen al deel uitmaakte van vijf verschillende, prominente voorstellingen. De kritieken in de pers waren eensluidend positief.

De stijl van Arcángel wordt gekenmerkt door een diepe en bijzondere melodische gevoeligheid. Als flamencozanger gaat hij ook uit van het gezonde principe dat “de historische waarheid moet geëerd worden en van hieruit kan je dan de vrije loop laten aan de eigen, alsmaar rijker wordende, verbeelding.”

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?