Antje Weithaas (Viool)

klassiek
di18.10.16

ALLEEN MET BACH & YSAŸE

Als componisten Ysaÿe en Bach iets gemeen hebben, dan is het hun virtuoze, expressieve muziek. Ze dreven het technische kunnen van de muzikant tot het uiterste, omdat de geest zich zonder beperking moest kunnen uitdrukken.

Violisten wereldwijd krijgen het in hun sonates en partita’s hard te verduren. Gelukkig staat de ervaren Antje Weithaas op het podium.

Lees de review van Bach & Ysaÿe, vol 2.

YSAŸE

Aan het begin van de 20ste eeuw hoorde de Belgische componist Ysaÿe een solo uit de Sonates & Partita’s van Bach. Gegrepen door de diepgaande schoonheid en het technische vernuft kon Ysaÿe geen enkel werk vinden dat zijn eigen tijd zo goed omvatte. Hij ging de uitdaging aan.

In slechts 24 uur schreef hij met zijn zes vioolsonates (1923) een waar meesterwerk. Beide heren zochten en vonden de grenzen van expressiviteit, van wilde dans tot virtuoze meerstemmigheid.

WEITHAAS

Wie deze werken speelt, mag van geen kleintje vervaard zijn. En dat is Antje Weithaas. Als docent in Berlijn, lid van het befaamde Arcanto Quartett en als veelgevraagd soliste wereldwijd is ze van alle markten thuis.

Nu treedt ze alleen op, gewapend met Bach, Ysaÿe en vier snaren.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?