Anouar Brahem

jazz
za29.03.14

Anouar Brahem volgde klassieke luit aan het conservatorium van Tunis bij verschillende meesters. Zij wijdden hem in in de traditie van de klassieke Maqam en de improvisatiekunst Taqsim. Beide tradities exploreert hij ten gronde. Zo slaat hij bruggen tussen veel verschillende muziekwerelden, waarbij hij zijn eigen taal ontwikkelt.


Deze Tunesische meester van de Oed (Arabische luit) heeft intussen 11 cd’s op zijn naam staan onder het prestigieuze ECM-label. Bij elk project bewandelt hij een ander pad. Er waren al samenwerkingen met Jan Garbarek, Dave Holland en John Surman, maar evenzeer met de Turkse klarinetvirtuoos Barbaros Erköse en neyspeler Kudsi Erguner. Zijn platen zijn stuk voor stuk hebbedingen – zo ook zijn concerten.

Anouar Brahem “heeft er steeds naar gestreefd die veelheid aan invloeden en passies te verweven in zijn eigen composities. Vandaag wordt hij aanzien als een van de weinigen die er in geslaagd is muziek te maken die enerzijds geworteld is in een eeuwenoude traditie en anderzijds heel eigentijds en actueel is.” (Stéphane Olivier).

In de Handelsbeurs treedt hij aan met zijn meest recente kwartet waarmee hij de cd ‘The Stounding Eyes of Rita’ opnam. Hij schreef nieuwe muziek voor het kwartet dat hij voor de eerste maal zal uitvoeren. Net als elk ander concert van Brahem een unieke belevenis!

Anouar Brahem (oed) - Klaus Gesing (basklarinet) - Björn Meyer (bas) - Khaled Yassine (darbouka, bendir)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?