Anna Webber Trio

jazz
di25.05.21

Omwille van de aanhoudende coronapandemie werd dit concert geannuleerd. Tickethouders werden op de hoogte gebracht voor de verdere afhandeling van hun tickets. 

Nieuwe jazz uit New York

Soms moet je een lans breken voor artiesten die behoren tot de groten van morgen. Anna Webber is er zo eentje. Deze componiste, saxofoniste en fluitiste geldt als een van de boeiendste aanwinsten van de huidige New Yorkse scene. Haar favoriete speelterrein: de zone tussen experimentele jazz en hedendaagse muziek.

Webber speelde zich in de kijker naast heel wat kanonnen, maar begon ook al vroeg aan een eigen oeuvre. Recent maakte ze deel uit van het kwartet van de uitgeweken Vlaming Raf Vertessen. Ook bracht ze Both Are True (Greenleaf) uit met een heuse big band, en Clockwise (Pi Recordings) met een ijzersterk sextet. Dat die albums verschenen bij respectievelijk het label van Dave Douglas en de thuisbasis van o.m. Henry Threadgill en Steve Coleman, zegt genoeg.

Webber is actief met kleine en grote bezettingen, maar laat zich vooral ook gelden als componiste met een ongemeen oor voor vernuftige arrangementen en onverwachte klankkleuren. 

Daarmee lijkt de opvolging van kleppers als Henry Threadgill en Tim Berne nu al verzekerd. De helden van morgen, die ontdek je vandaag.

foto © Liz Kosack

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?