Andrew Bird: 'My Finest Work Yet'

aanstekelijk, ingetogen
pop / rock / song
ma17.06.19

Nieuwe plaat in de maak

De Amerikaanse violist en multi-instrumentalist Andrew Bird verbindt zijn typerende viooltechniek met xylofoon, zang en ingewikkelde elektronische loops. 

Voeg daar nog zijn merkwaardige talent om alles te fluiten aan toe en je begrijpt waarom hij wordt aanzien als een eenmansorkest. Hij presenteert zijn nieuwe plaat My Finest Work Yet.

Support: Madison Cunningham
Voor fans van Joni Mitchell en Bob Dylan. 

Wat achtergrond

In 1997 debuteerde Bird met zijn band Bowl of Fire, dat zich muzikaal ergens situeerde tussen folk, rock en soul. We zijn ondertussen 20 jaar verder, en Bird is er in geslaagd een heel eigen, persoonlijk muzikaal universum te creëren.  

Zijn rijke discografie wordt dan ook gesmaakt door zijn fans en de pers. Het album Andrew Bird & The Mysterious Production Of Eggs (2005) werd door Pitchfork beloond met een 8,3/10,  Indiestyle hoorde 'creativiteit en intelligentie' op Break It Yourself (2012, met o.a. St. Vincent). Are You Serious (2016, met gastbijdrages van Fiona Apple en Blake Mills) kreeg van The Line Of Best Fit een 9/10. 

Momenteel werkt Bird aan een opvolger, die we in de loop van 2019 mogen verwachten. Aftellen!

Support

Madison Cunningham is slechts 22 lentes jong, maar bewandelde een bewonderenswaardig muzikaal parcours. Als support act van The Punch Brothers tourde ze doorheen Noord-Amerika.

Haar debuut EP Love, Lose, Remember (2017) werd alom geprezen, maar ook haar recentste release, For The Sake Of The Rhyme, is een schot in de muzikale roos. 

i.s.m. Democrazy

Dit is een concert i.s.m. Democrazy. Democrazy organiseert de ticketverkoop. Cadeaubonnen van de Handelsbeurs gelden niet voor dit concert. Vragen over tickets of over kansentarief, kan je richten aan contact@democrazy.be of je kan bellen naar 09 223 22 27.

20u15 Madison Cunningham
21u15 Adrew Bird

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?