An Pierlé: 'Arches'

pop / rock / song
za22.10.16

ONDER DE BOGEN VAN DE KERK

An Pierlé heeft iets met kerkorgels. De rijke, orkestrale klanken en bijhorende sacrale sfeer doen haar creatieve brein borrelen. Met resultaat. Op haar nieuwe album Arches schopt ze het instrument met behulp van drumcomputers, verrassende harmonieën en sensuele stemmen tot in de 21ste eeuw. Gastheer van dienst: de Gentse Sint-Jacobskerk.

PIERLÉ?

Die Sint-Jacobskerk en Pierlé zijn goede vrienden. De soundscapes waarmee ze er in 2014 de hemel aansprak, vormden de basis voor de plaat. Ze maakte intussen ook de bekroonde kindervoorstelling Slumberland en componeerde de bejubelde soundtrack voor Jaco Van Dormaels film Le Tout Nouveau Testament.

ARCHES

Voor Arches kiest Pierlé voor de hemelse stemmen van zangeressen en toetsenistes Loesje Maieu (Flying Horseman, Blackie & The Oohoos) en Kaat Hellings.

Daarnaast ondersteunt de klassiek geschoolde organist Karel De Wilde met gelaagde partijen en kan ook Koen Gisen als producer en muzikant niet ontbreken. Het resultaat zweeft tussen atmosferische ambient en 80’s pop.


Locatie

Sint-Jacobskerk
Bekijk op Google Maps

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?