An Pierlé

pop / rock / song
vr10.10.14

AN PIERLÉ

Odegand 2012. An Pierlé blies het stof uit de pijpen van het orgel in de Gentse Sint-Jacobskerk. Dit beklijvende concert groeide uit tot een kerktournee, die nu terugkomt met een vernieuwd programma. Opnieuw trekt Pierlé langs Belgische kerken en houdt ze halt aan Sint-Jacobs. Met dertien nieuwe nummers op maat van kerkorgels en stukken voor eigen orgel.

2013 was erg vruchtbaar voor de eerste vrouwelijke Gentse stadscomponiste. Ze bracht twee korte albums uit, Strange Days en Strange Ways. In afwachting van een volgend project van Pierlé in duo met haar vaste begeleider en producer Koen Gisen, kan je haar treffen op haar troubadourstocht langs de kerken.

Dit keer gaat ze verder met een iets uitgebreidere bezetting. Organist Karel De Wilde ondersteunt haar stem met authentieke klassieke orgelmuziek. Koen Gisen zorgt samen met Blackie and the Oohoos-zangeres Loesje Maieu en zangeres Kaat Hellings voor een stevige verankering in de hedendaagse popmuziek, met gitaar, meerstemmige zang en percussie.

Tijdens de vorige tournee werd het kerkorgel een ‘hip begeleidingsinstrument’ genoemd. Dat dit geen ijdele woorden zijn, zal deze verrassende vocaliste bewijzen.

An Pierlé (zang & orgel), Karel De Wilde (organist), Koen Gisen (gitaar & percussie), Loesje Maieu (zang & percussie), Kaat Hellings (zang en toetsen)

Locatie

Sint-Jacobskerk
Bekijk op Google Maps

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?