Amparo Sánchez

wereld / flamenco / fado
do07.02.13

Amparo Sánchez heeft op alle fronten een bewogen en rijkgevuld leven achter de rug. Als tienermoeder richt ze op zestienjarige leeftijd haar eerste band op. Na wat omzwervingen start ze in 1996 Amparanoia. Met een unieke mix van latin, rock en chanson verwerf de band in sneltempo een cultstatus waar de Manu Chao’s van deze wereld met plezier hun steun aan verlenen. Gaandeweg worden de teksten van de flamboyante Andalusische geëngageerder en diepgaander en ontpopt ze zich tot een alom geprezen songschrijfster.

In 2010 besluit ze om solo te gaan. Haar debut cd ‘Tucson Habana’ die ze begin 2011 in een uitverkochte Handelsbeurs presenteert, is meteen een voltreffer en wordt door de pers lovend onthaald. Met Alma de Cantaora is er nu een opvolger.

Amparo zingt met doorleefde stem en een bezieling die je niet onberoerd kan laten. Met muzikale hulp van onder andere Calexico’s Joey Burns en John Convertino en Howe Gelb (Giant Sand) is Alma de Cantaora een zalige plaat geworden die live het beste doet vermoeden.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?