Amenra & guests: 'In den Troon Verheven'

do09.06.22

Dit concert wordt geannuleerd, in samenspraak met de band. Tickethouders worden op de hoogte gebracht via een mail van Tickets Gent. Tickets blijven namelijk geldig voor de nieuwe concerten.

  Amenra & guests in de Sint-Baafsabdij

  Een concert van Amenra is steeds een krachtig ritueel. De Belgische postmetalband vergaarde met hun bezwerende totaalervaringen internationaal een legendarische live reputatie.  

  Voor het Gentse Van Eyckjaar graven ze in het verleden. In de Sint-Baafsabdij blazen ze de snijdende schoonheid van het Egidiuslied nieuw leven in, omringd door metgezellen in muziek. 

  De eerste halte is het altaar van de Machariuskerk, waar De Manen Opzij je onderdompelt in middeleeuws geïnspireerde muziek. Daarna doet de Duitse harpiste en organiste Corecass het statige kerkorgel als vanouds weerklinken. Tot slot zak je af naar de met grafzerken omzoomde Sint-Baafsabdij, voor een nieuwe akoestische set van Amenra

  Egidius waer bestu bleven

  In het Egidiuslied bezingt een dichter zijn overleden vriend. Egidius koos voor het hiernamaals, en liet hem achter in het lijden van het aardse bestaan. Datzelfde lijden komt ook terug in Van Eyck zijn schilderijen. De bleke stoïcijnse gezichten staan er in schril contrast met hun weelderige gewaden.  

  Amenra gaat het lijden te lijf met bezwerende gitaarpartijen, stuwende drums en een stem die de schreeuw verheft tot schoonheid. Een krachtig ritueel dat je in de ban houdt. 

  In het kader van OMG, Van Eyck was here

  Programma

  De Manen Opzij
  Colin H. Van Eeckhout (draailier, bas, percussie, zang), Thomas Hoste (draailier, elektronica), Maarten Marchau (traverso, doedelzak, elektronica), Simon Segers (drums)
  Corecass​
  (orgel, harp)
  Amenra
  CHVE (zang), Mathieu Vandekerckhove (gitaar), Lennart Bossu (gitaar), Bjorn Lebon (drums), Tim de Gieter (bass), Femke de Beleyr (zang, viool)

  De groene tuin van de Sint-Baafsabdij wordt de uitvalsbasis van het parcours. Middeleeuwse ambachten en kunsten krijgen er ook hun plaats.

  De Sint-Baafsabdij is moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Machariuskerk vormt geen probleem. Bel voor meer info hierover naar +32 (0)9 265 91 60.

  Locatie

  Sint-Baafsabdij en Machariuskerk
  Bekijk op Google Maps

  Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

  Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
  Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

  Kom je wel eens vaker?
  Neem een abonnement

  Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

  Tickets bestellen?