Ambrose Akinmusire

jazz
do15.10.15

KLEPPER ONDER KLEPPERS

De Amerikaanse trompettist Ambrose Akinmusire speelde als jonkie met Steve Coleman en Vijay Iyer, waarna hij uitgroeide tot een artiest waarmee het legendarische Blue Note­label kan uitpakken. Zijn technische bagage is indrukwekkend, zijn stijl matuur en zijn artistieke visie doordacht en persoonlijk. Hier komt de nieuwe generatie!

Hij kwam natuurlijk niet uit het niets, die Akinmusire. In 2007 won hij de befaamde Thelonious Monk International Jazz Competition en kort daarna volgde zijn albumdebuut.

Met opvolger When The Heart Emerges Glistening in 2011 maakte hij dan de overstap naar Blue Note. Net als zijn recentste album The Imagined Saviour Is Far Easier To Paint (2014) getuigt het naast een staalkaart van technisch kunnen ook van ambities op poëtisch domein.

Akinmusire wil blijkbaar meer doen dan schouders van reuzen beklimmen. Hij streeft naar composities die het technische overstijgen, naar muziek als een volwaardig artistiek statement. Sound, concept en composities staan bij Akinmusire op één lijn. Het resultaat: moderne jazz met een opmerkelijke diepgang.

Ambrose Akinmusire (trompet), Sam Harris (piano), Harish Raghavan (contrabas), Justin Brown (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?