Altın Gün / Mehmet Erdem

aanstekelijk, krachtig
wereld, pop / rock / song
wo15.11.17

Turkse psychedelische en alternatieve pop

Turkse psych-rock. Na een bezoek aan een Istanbulse platenzaak raakte bassist Jasper Verhulst er helemaal van in de ban. Met Altın Gün keert hij terug naar de jaren 60 en 70 voor een frisse mix van Turkse folk, psychedelia, funk en rock.

Mehmet Erdem is een geliefd zanger en muzikant. Met zijn doorleefde muziek, lage stem en charisma zet hij zijn familietraditie voort. Hij heeft drie albums op zijn naam en componeert soundtracks voor de Turkse cinema, waarvoor hij al verschillende prijzen ontving, waaronder de Altın Portakal voor Beste Filmmuziek.

Altın Gün

Verhulst speelde met de band Jacco Gardner in Istanbul toen zijn fascinatie begon. Zijn voorliefde voor psychedelische muziek kreeg er wat Turks kruid toegediend en het idee voor Altın Gün was geboren.

Ze vernieuwen klassiekers van wegbereiders als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray, en versmelten traditionele Turkse muziek met Westerse rock tot een fris en dansbaar goedje.

Met Altın Gün kunnen we een nieuw Nederlands hoofdstuk toevoegen aan de herwaardering van wereldmuziek, specifieker: die van Turkse psychedelische folkrock

The Daily Indie

Mehmet Erdem

Mehmet Erdem komt uit een muzikantenfamilie. Op 5-jarige leeftijd voegde hij zich met zijn mandoline bij zijn vader en oom.

In de jaren die volgden leerde hij ook de bağlama en oed spelen. Het was het begin van een glanscarrière.

I.s.m. De Centrale

Progamma

19u Officiële opening
Een hapje en een drankje voor Istanbul Ekspres, enkele betrokkenen nemen het woord
20u15 Altın Gün
Merve Dasdemir (zang), Erdinc Yildiz Ecevit (zang, saz, keys), Ben Rider (gitaar), Gino Groeneveld (percussie), Jasper Verhulst (bas), Nic Mauskovic (drums)
21u30 Mehmet Erdem
Mehmet Erdem (zang, oed, Ünsal Celiksu (klarinet)), Alper Atakan (toetsen), Radi Radev Emilov (bas), Mert Isilay (drums)

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?