Alter Ego ft. Philip Jeck: 'Outlandish'

klassiek
di10.11.15

BELGISCHE CREATIES, TRASH TV EN TURNTABLES

Met ‘Outlandish’ verandert De Bijloke in een lappendeken vol performances. Met veel zin voor avontuur richt het hedendaags muziekensemble Alter Ego zijn blik op onze huidige popcultuur vol massamedia.

Balancerend op de genregrenzen brengen ze Belgische creaties van onder meer Lang en Lachenmann, maar ook werk van Romitelli en Aperghis. Een reis van de ene prikkelende atmosfeer naar de andere.

Het instrumentarium van dit diverse gezelschap zegt al genoeg: klassiekers als de fluit, klarinet en viool, maar evengoed turntables en elektrische gitaar. Met een frisse blik verkennen de artiesten bewust verschillende realiteiten die de leefwereld van de moderne mens uitmaken. Daar durven ze ook buiten de traditionele domeinen van artistieke schoonheid treden. Fenomenen zoals massamedia, popcultuur en de zogenaamde trash tv gaan verbindingen aan met wat kunst genoemd wordt. Alledaagsheid gaat de dialoog aan met het artistieke, het ‘lelijke’ met het ‘schone’.

Met hun moderne en artistieke visie op hedendaags klassiek oogstte Alter Ego internationaal al veel lof. Nu werken ze samen met allround artiesten waaronder Philip Jeck – naast multimedia componist ook magiër en taxidermist. Uit hun muzikaal zoeken ontstaan ongewone artistieke talen, clusters van betekenissen en sferen die een nieuwe manier van beleven oproepen.


Outlandish is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Orpheus Instituut en Muziekcentrum De Bijloke. Het kadert in DARE2015, een internationaal congres over de invloed van het denken van Gilles Deleuze op artistiek onderzoek.


Locatie

Muziekcentrum De Bijloke
Bekijk op Google Maps

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?