Allah-Las

pop / rock / song
ma02.03.15

GARAGEROCK, ZUID-AMERIKAANSE PERCUSSIE EN ELEKTRISCHE FOLK

Garagerockgroep Allah-Las komt uit L.A. en dat kunnen de vier heren niet verstoppen. Drie van hen werkten in de legendarische muziekwinkel Amoeba toen de groep gevormd werd in 2008 en samen verdiepten ze zich daar in de psychedelische muziek van de jaren 60. Hun sound combineert de catchy poptunes van de Britse invasie, de trippy sfeer van psychedelische bands van de westkust en de rauwe nonchalance van Amerikaanse garagerockers.

Eind 2012 zag hun eerste full album Allah-Las het licht en nu zijn ze terug met opvolger Worship The Sun. Die plaat breidt hun bestaande sound uit met een mix van garagerock, Zuid-Amerikaanse percussie en elektrische folk. De nummers roepen als geen ander de tijdloze Californische sfeer op met zijn gouden stranden en kosmische zonsondergangen, zonder te vervallen in kitsch. De teksten verraden een maturiteit die gegroeid is doorheen de ervaringen in de studio en op toernee, zodat Worship The Sun de perfecte soundtrack is voor al wie zich graag in de warmte van de zon nestelt.

Mojo geeft het nieuwe album 4 sterren en vergelijkt Allah-Las met Love en The Byrds, net als Indiestyle: "Allah-Las is een heiligverklaring aan het adres van LA en haar muzikaal erfgoed. Het album ademt de relaxte sfeer van LA-coryfeeën Love, minus haar orkestrale neigingen. In ‘Better than mine’ klinkt zelfs plots een vlaag americana – een vette knipoog naar The Byrds, als je het ons vraagt."

I.s.m. Democrazy vzw

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?