A.L.I.C.E.

pop / rock / song
za11.09.21

Wegens technische problemen start de voorstelling pas om 20u45. Onze excuses voor het ongemak.

Muziektheater met talent van morgen 

Het jaarlijkse internationale jongerenproject van Muziektheater Transparant en DE SINGEL is de uitgelezen kans voor jong talent om kennis te maken met muziektheater in al zijn facetten. Het project biedt jonge artiesten de gelegenheid om hun muzikale talent verder te ontplooien in een professionele context.

Voor de editie A.L.I.C.E werd inspiratie gezocht in Lewis Carrolls’ Alice in Wonderland en Achter de Spiegel. De avonturen van Alice worden vertaald in een muzikale reis langs de coulissen van een rare experimentele droom.

De tocht begint in een grote, rommelige opnamestudio vol instrumenten, kabels, statieven, lampenkappen, stoelen, vreemde kledingstukken, verplaatsbare rubberen wanden en panelen, nietige en reuzegrote microfoons. Op deze knotsgekke plek kunnen de krachten van metamorfose en vrijheid heersen.

Denk aan wonderlijke schepsels, koninginnen, rupsen, hertoginnen, hoedenmakers, witte konijnen, griffioenen, Cheshirekatten, dodo's en nepschildpadden. Allemaal worden ze er samengeroepen om live dromerige muziek te spelen.

Een TRANSLAB-project van Muziektheater Transparant in coproductie met deSingel Internationale Kunstcampus en Perpodium. In samenwerking met Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Met steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Programma

An Pierlé (muzikale leiding, composities), Luigi De Angelis (regie, scenografie, lichtontwerp), Brice Soniano (muzikale coaching, arrangementen), Caspar Van De Velde (drums, muzikale coaching), Andrea Argentieri (spelcoaching, video), Lotte Stek (kostuums)
Zangers en instrumentalisten: Amelie Vermeiren, Ani Koleva, Anne Lenaerts, Anthe Huybrechts, Ceres Lauwers, Clémence Clarysse, Dorian Kuzuoglu, Emma Wills, Falke Fonteyn Seidel, Fanny Van Coninckxloey, Hanna Van Rooijen, Hanne Tratsaert, Herlinde Van de Straete, Janne Pieters, Jonathan Dhondt, Kato De Clercq, Leonie Van Gerven, Lima Van Hees, Lotte Sarens, Michiel Los, Morann Delanghe, Nele Uyttendaele, Noor Jannes, Phaedra Van den Braak, Quentin Pizzo, Remone Van de Velde, Rik Baeyens, Robrecht Lasoen, Sabine Pendry, Somalia Wiliamson, Stanzi Cresens

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?