Adela Campallo

wereld / flamenco / fado
vr06.02.15

DANSERES BOORDEVOL GRATIE EN EMOTIE

Adela Campallo groeide op in Sevilla in een gezin met een uitgesproken flamencotraditie. Op haar negende begon ze bij het ensemble van haar ouders, La Familla Campallo. Sinds ze in 2002 soliste werd bij Antonio Canales, is ze de geprezen ster van talloze dansprojecten. Haar handelsmerk is evenwicht en evenwichtigheid.

De biënnale van Sevilla in 2002 betekende Campallo’s grote doorbraak. Haar solo-optreden kort daarna in het Teatro Central van Sevilla maakte haar tot lieveling van haar moederstad. Maar het vervolg was dramatisch: door een auto-ongeluk kon ze vier jaar niet dansen. Ze was zo goed als doof aan één oor en haar rug was erg toegetakeld.

Als je haar vandaag ziet dansen, lijkt het onvoorstelbaar dat ze van zo ver komt. Haar stijl is gracieus en boordevol emotie, elke beweging gearticuleerd en beheerst, sierlijk en expressief. Voor Campallo gaat techniek samen met improvisatie en spontaniteit. Ze bouwt haar dansen op wat ze van de gitarist en de zanger krijgt aangeleverd. Een gevaarlijke oefening die ze steeds tot een goed einde brengt.

Adela Campallo (dans), Jesus Corbacho en Londro (zang), David Vargas en Juan Campallo (gitaar)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?