2x Bart Maris, Wallabix & Vercampt

jazz
vr20.02.15

Geen enkele muzikant belichaamt zo mooi de verschillende gedaanten van de Belgische jazz als trompettist Bart Maris. Het was dan ook een kwestie van tijd voor hij eens de centrale figuur op een concertavond zou worden. Deze keer is hij te horen met topcellist en verwante ziel Lode Vercampt, en het Franse kwartet Walabix, dat Maris zelf ontdekte tijdens zijn muzikale nomadentocht door Gent.

2X BART MARIS: WALABIX & VERCAMPT

X-Legged Sally, Think Of One, Moker, Flat Earth Society, Jaune Toujours en de talloze ad hoc samenwerkingen en projecten, zowel binnen als buiten de jazz: Maris is een scheppend kunstenaar die onophoudelijk blijft verkennen. Recent leverde dat nog Krommekeer op, een duoalbum met Vercampt dat verscheen bij het Gentse El Negocito Records.

De samenwerking met Vercampt laat de twee muzikanten horen in een vertrouwde omgeving. Dat houvast is geen voorwaarde voor Maris, die net zo graag een sprong in het diepe waagt, geprikkeld door eindeloze mogelijkheden. Het is uitkijken naar wat het concert met het avontuurlijk ingestelde Walabix oplevert.

Maris & Walabix: Bart Maris (trompet, artistieke coördinatie), Quintin Biardeau (sopraan- en tenorsax), Gabriel Lemaire (altsax, klarinet), Valentin Ceccaldi (cello), Adrien Chennebault (drums)

Maris & Vercampt: Bart Maris (trompet), Lode Vercampt (cello)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?